aug 25 2013

Wie is Wie…

Vospop; who is who?

 

Hallo allemaal, het is zover ;de stichting Vospop is een feit. Natuurlijk is er nog een lange weg te gaan voor het festival een feit is maar de kop is eraf. Een mooi moment om even kennis te maken met de bestuursleden en hun rol en iets te vertellen hoe het allemaal zo gekomen is.

Het idee om een festival te organiseren ontstond in de tuinkroeg van Toine op een van de avondjes waarop er bier gedronken werd en er nu eens geen wartaal werd uitgeslagen.

Toine en Fred bespraken hoe het zou zijn om een festival op Nieuw Vossemeer te organiseren. Al snel was er een beeld waar dat allemaal aan zou moeten voldoen. Het duurde niet lang voordat er een beroep werd gedaan op Peter, Dave en Angelo zodat er voldoende kennis en ervaring aanwezig was om kansrijk van start te gaan.

Wie zijn dan deze mensen? Daar gaan we ..

Toine is al een paar jaar betrokken bij de carnavalsvereniging waar hij, behalve bouwen aan de wagen ,zich ook heeft toegelegd op het geluid en de verlichting die nodig is tijdens de optocht. Deze interesse ging zo ver dat hij inmiddels stevig heeft geïnvesteerd in geluid en verlichtingsapparatuur en  heeft hij de stap gezet om regelmatig als DJ ten strijde te trekken. Toine houdt van gezelligheid,een goed potje bier en een lekker stukje muziek en heeft een ongeremd enthousiasme als hij ergens aan begint; Toine gaat voor goud.

Peter verleende als goede overbuurman van Toine(en ex- DJ) hand en span diensten bij het programmeren van zowel muziek als lichtcomputers. Gezien zijn goede kennis van computers en ervaring in het bouwen van websites voor diverse regionale bands was het logisch dat hij al snel benadert werd om mee te delen in de Vospop vreugde. Onnodig te vermelden dat voor Peter muziek en een potje bier ook geen scheldwoorden zijn.

Angelo is de jongere broer van Toine,die al snel werd benadert om zijn expertise op het financiële vlak en ook om wat rust en orde in de organisatie te krijgen. Al snel werd duidelijk dat hij heel bedreven is in de meer procedurele kanten van het organiseren maar heeft daarnaast zelf ook niet te klagen over een tekort aan enthousiasme .Zeker niet waar het gaat om het benaderen van financiële partners en het spuien van marketing ideeën. Angelo wordt door de organisatie gezien als het wakend oog die nuchter en concreet is waar er luchtkastelen dreigen te ontstaan of aan de bel trekt als er een gevaar is voor het nemen van te grote risico,s.

Dave is als goede maat van Toine en Peter in het schuitje getrokken mede om zijn avonturen  die hij heeft beleefd rondom het organiseren van de Braderie op Nieuw Vossemeer. In het verleden heeft hij ervaring opgedaan als elektrieker op het Borstrock festival  en of dat nog niet erg genoeg is heeft hij ook als geluidsman een tijdje op de aardbol rondgefietst. Voorgaand strafblad was zeker aanleiding om hem te polsen voor een rol binnen de Vospop club. Zoals al eerder ergens vermeld staat is er bij Dave geen gebrek aan enthousiasme,draait hij zijn hand niet om voor een potje bier en heeft hij ook geen principiële bezwaren tegen een lekker stukje muziek.

Fred heeft als vrijwilliger en voormalig bestuurslid van het Borstrock festival meer dan 20 jaar ervaring in het organiseren van ongein en lawaai. Ook heeft hij als rockzanger en geluidsman al de nodige kilometers gedraaid( en maakt dus niet voor niets zo’n versleten indruk.) Als buurman(jawel) van Toine en Peter was hij al vrij snel medeplichtig aan het plegen van Vospop. In zijn werk heeft hij als docent continu te maken met jongen mensen en er wordt gevreesd dat hij zelf nooit helemaal volwassen zal worden.

 

 

background